Ποια η πραγματική υπόσταση του Φεμινισμού ?

image

Της Ιβάνας Λουιζίδη

Female Post-it

Καλημέρα! Είναι Μάρτιος και υποτίθεται πως μας μπήκε η άνοιξη, αλλά η θερμοκρασία έξω είναι 9 βαθμοί και τα χέρια μου πιο σκασμένα και από το Δεκέμβρη. Όλη αυτή η αντίφαση του καιρού μου θύμισε πολύ την γενικά αντιφατική  κατάσταση  της κοινωνίας που ζούμε και πιο συγκεκριμένα  την υποκρισία και τη δήθεν γνώση γύρω από το ένα φλέγων κοινωνικό ταμπού, τον φεμινισμό.

Αρχίζοντας λοιπόν ας τονιστεί το γεγονός ότι βρισκόμαστε στον 21ο αιώνα όπου η τεχνολογία ολοένα  εξελίσσεται και μαζί της η πληροφόρηση και το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας.Γεγονός που παρα την οικονομική και κοινωνική κρίση έρχεται κόντρα στους καιρούς και η πρόσβαση στη γνώση και την πληροφόρηση ξεπερνάει κατά πολυ τη δυνατότητα για αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν.

Παρόλα αυτά καθημερινά συναντώ άπειρες κοπέλες οι οποίες έχουν ανάγκη από έναν-κάποιο  σύντροφο,από τον οποίον αναζητούν το «τέλειο» σώμα,  το στυλ και το μακιάζ μόνο και μόνο για να  εντυπωσιάσουν, σε συνδυασμό με τα σαρκώδη χείλη και το φουσκωτό στήθος όπου δημιουργούν ένα »πλαστικό» και ψεύτικο μοντέλο θυληκότητας.

Κοπέλες που ανέχονται να τις λένε χαζές, χοντρές και σε πιο τραβηγμένες περιπτώσεις να πέφτουν θύματα σωματικής βίας, με τις περισσότερες φορές να το ανέχονται κιόλας παρόλο που ο Θεός τους τα έδωσε ΌΛΑ. Κοπέλες που αφήνουν τους άλλους να γιατρεύουν τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες τους πάνω σε αυτές. Κοπέλες που όταν ακούνε τη λέξη φεμινισμός, γουρλώνουν τα μάτια και αντιδρούν αρνητικά, γιατί θεωρούν πως ο τελευταίος συνεπάγεται αυτομάτως την υποβάθμιση των ανδρών, αλλά και το «free the nipples».

Χαρακτηρίζουν το φεμινισμό ως απόλυτη και αρνητικού περιεχομένου έννοια ενώ οι περισσότερες δεν ξέρουν καν την πραγματική του υπόσταση. Ενώ παράλληλα με αυτές συμβαδίζουν βέβαια και πολλοί άνδρες.
Άνδρες που δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τη καθαρή σημασία του φεμινισμού.

Άνδρες που δεν προσπαθούν για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της μητέρας, αδελφής και φίλης τους. Άνδρες οπισθοδρομικοί, που δυσκολεύονται να συνειδητοποιήσουν πως η ισότητα των δυο φύλων είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά για τη βελτίωση και την πρόοδο της κοινωνίας και κατ’επέκταση της    ανθρωπότητας.

Φεμινισμός εστί δύναμη χαρακτήρα και ανοιχτό μυαλό. Είναι αναγκαίο να υποστηρίζεται και από τα δυο φύλα, γιατί ο άνδρας και η γυναίκα στο τελικό σύνολο βγαίνουν ίσοι.
Ο κύριος σκοπός του είναι η προώθηση της ιδέας πως το να είσαι γυναίκα είναι δώρο. Ως γυναίκα μπορείς να είσαι το ίδιο ανεξάρτητη, ικανή και προοδευτική όπως οι άνδρες. Και ακριβώς επειδή επικρατεί ακόμα η άγνοια, ακριβώς για αυτό πρέπει να συνεχιστεί να διαδίδεται η ιδέα του φεμινισμού ειδικότερα στους νέους ανθρώπους που είναι το μέλλον προσωποποιημένο.

Σχολιάστε