Άνθρωποι με καρδιά μικρού παιδιού

Της Σμαράγδας Αντωνοπούλου
%cf%83%ce%bcΕνδεχομένως πιστεύεις πως στην εποχή που ζούμε η καλοσύνη και η αθωότητα είναι σε έλλειψη,δε σε αδικώ. Αν κοιτάξεις, όμως προσεχτικά γύρω σου θα παρατηρήσεις ότι κάποιοι άνθρωποι είναι διαφορετικοί από τους άλλους. Για να εξηγούμαστε,αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι πολλοί, αν όμως τους βρεις τότε θεώρησε τον εαυτό σου τυχερό και κράτα τους στη ζωή σου.
Υπάρχουν,λοιπόν, άνθρωποι που αν και δεν είναι πλέον παιδιά,η ψυχή τους έχει παραμείνει σε εκείνη την ηλικία.Γελάνε πολύ(κλαίνε πολύ), δεν έχουν κακία μέσα τους και πάντα έχουν έναν καλό λόγο να σου πουν ή κάτι χαζό για να σου φτιάξουν την διάθεση. Εξωτερικά θα τους αναγνωρίσεις από το πλατύ τους  ειλικρινές χαμόγελο και την καθαρή ματιά τους. Συχνά είναι οι άγνωστοι που θα σε βοηθήσουν όταν το χρειαστείς και μετά θα εξαφανιστούν.
Εσωτερικά είναι ακριβώς όπως τα μικρά παιδιά. Απεχθάνονται τους κακόβουλους ανθρώπους και τα επικριτικά σχόλια και φεύγουν μακριά. Αν κάποιος τους αδικήσει ή τους μιλήσει άσχημα μπορεί να μην αντιδράσουν όμως μέσα τους θα στενοχωρεθούν, θα πληγωθούν και ακόμη και αν ποτέ δεν πρόκειται να κάνουν κάτι αντίστοιχο δεν θα το ξεχάσουν .
Αν συναντήσεις έναν τέτοιον άνθρωπο έχε πάντα κατά νου ότι παρ όλη την καλοσύνη και την μεγαλοψυχία του έχει αυτογνωσία και επειδή έχει απογοητευτεί πολλές φορές στο παρελθόν γνωρίζει να προφυλάσσεται.Προτιμάει να ζει μοναχικά παρά να φθείρει την ψυχή  του ή να ‘’μεγαλώσει’’.Μην τον κατακρίνεις,μην του πεις ψέματα,μην τον εκμεταλλευτείς γιατί θα πληγωθεί και θα εξαφανιστεί ακριβώς όπως μπήκε στη ζωή σου.Το μόνο που αποζητάνε αυτοί οι άνθρωποι είναι έναν καλό λόγο και μια μεγάλη αγκαλιά.Αν είσαι πρόθυμος να τα δώσεις τότε θα μείνουν για πάντα κοντά σου.

Σχολιάστε