Θα συνεχιστεί το εθνικό μας σπορ?

Ύστερα τριών ημερών από τα αποτελέσματα των εκλογών και οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Αρχικά το εκλογικό αποτέλεσμα επέδειξε την ίδια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έναντι την ΝΔ με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια ασφαλή επιλογή των πολιτών που όντες αγανακτισμένοι από τα παλιά κόμματα των συγκυβερνήσεων θέλησαν να δώσουν μια ακόμα ευκαιρία σε αυτήν την σοσιαλιστικοαριστερή κυβέρνηση, που έχει μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική έμπνευση ποτέ δεν υπήρχε σε αυτόν τον τόπο, οπότε πάμε κατευθείαν για μια κυβέρνηση η οποία ως πρωταρχικό στόχο θα έχει την εφαρμογή του τελευταίου μνημονίου, κάτι το οποίο φαίνεται και από τα άτομα που αποτελούν το οικονομικό επιτελείο με υπουργό οικονομικών πάντα τον κ. Τσακαλώτο.

Στο μεταξύ η ελληνική οικονομία προσπαθεί να σταθεί αξιοπρεπώς στο χρηματιστήριο με τους δείκτες να μην έχουν μεγάλες αυξομειώσεις και να μην κλείνουν σε ιστορικά υψηλά ή χαμηλά ποσοστά. Οι μετοχές ανόδου και καθόδου είναι μοιρασμένες τις τελευταίες μέρες και για αυτό επικρατεί αυτή η σταθερότητα με τις αγορές να πήραν θάρρος την πρώτη μέρα της εκλογής του κ. Τσίπρα, αλλά μετά να μετροιάζουν τις κινήσεις τους σε επίπεδο επενδύσεων και αγοράς μετοχών. Επιπλέον τα ποσά τα οποία παίζονται είναι πολύ χαμηλά και με τίποτα δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνα που παίζονται στον υπόλοιπο χρηματιστηριακό κόσμο.

Έτσι λοιπόν η Ελλάδα φεύγει από την μόνιμη προεκλογική περίοδο που μοιάζει να βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες και με καθαρή εντολή του λαού πια, όπως αρέσκονται κυβερνητικά στελέχη να λένε, πάμε να στρώσουμε την ελληνική οικονομία μήπως και αρχίσει τελικά να κινείται επιτέλους τίποτα σε αυτή τη χώρα.

Μαύρο θέμα παραμένει το συνταξιοδοτικό καθώς εδώ και τόσους μήνες προσπαθούν να βρουν ισοδύναμα μέτρα ώστε να μην μειωθούν οι συντάξει αλλά μάταια μάλλον η όποια προσπάθεια καθώς είναι γνωστό πλέον πως τις όποιες μειώσεις ή γενικώς φορολογικές επιβαρύνσεις, αυτοί οι οποίοι πρώτοι τις βιώνουν είναι οι συνταξιούχοι μαζί με τους χαμηλόμισθους!

Σε ψάχνει ο άγγελός σου με κερί, βγες μαύρη πεταλούδα να σε δει λέει ένα τραγούδι και κάπως έτσι μοιάζει η ιστορία της Ελλάδας. Εμείς είμαστε η μαύρη πεταλούδα και οι δανειστές μαζί με τον κακό μας εαυτό είναι ο άγγελος που μας ψάχνει, όχι όμως για να μας σώσει αλλά για να μας τιμωρήσει με φωτιά σε κάθε λάθος μας από εδώ και πέρα.

Κλείνοντας και επειδή τα εθνικά σπορ δύσκολα αλλάζουν μην εκπλαγείτε αν μέσα στο Πάσχα έχουμε πάλι εκλογές, και λέω μέχρι το Πάσχα γιατί μέχρι τότε θα έχουν δει τα νοικοκυριά τι έχει ψηφίσει η κυβέρνηση που δις εψήφισαν.

ΠΗΓΗ:http://www.newsfilter.gr/2015/09/23/tha-sinechisti-to-ethniko-mas-spor/

Σχολιάστε